Volontärverksamhet

10 januari, 2015 at 06:06

Volontärsresor – en ny trend

Att resa har vart en mycket populär aktivitet i många årtionden och idag är det ännu vanligt att man reser runt i världen. Efter skolan är det många som vill upptäcka nya länder och lära känna sig själv, man växer ju väldigt mycket när man reser. Något som blivit oerhört populärt de senaste åren är alla volontärsresor. Istället för att åka till Thailand för att leva strandlivet i några månader så har många istället valt att hjälpa utsatta människor i fattiga länder. Att ge tillbaka något här i livet har blivit vanligt och det är en trend som förhoppningsvis håller i sig.

                                                                

Vart kan man åka?
Några av de vanligaste volontärsresorna som finns går till Afrika. All hjälp uppskattas här och du behöver inte vara expert inom något särskilt område. Om du kan engelska så kan du lära ut engelska till skolklasser. Andra aktiviteter som man kan få göra är att bygga enklare saker, plantera grönsaker och liknande. Det finns även andra typer av volontärsresor där man istället för att hjälpa barn eller djur. Om du vill åka till Centralamerika så finns det gott om jobb i Costa Rica. Här kan du rädda sköldpaddor, ta hand om utsatta sengångare och plantera regnskog. Även om volontärsresor kostar pengar så tycker majoriteten som gjort detta att det är väl värt pengarna. Man växer otroligt mycket i sig själv och dessutom får man en helt annan världsbild. När man besöker så fattiga platser och ser hur andra människor har det, lär man sig att uppskatta det vi har i Sverige på ett helt annat sätt.477437511

 

Ett minne för livet
Att åka på en volontärsresa måste inte innebära att du åker till en annan kontinent. Det finns massor av bra volontärprogram här i Europa. Du kommer att lära dig otroligt mycket de veckorna eller månaderna som du är borta. Att få leva i en annan typ av värld kommer göra dig både världsvan och allmänbildad. Förutom själva upplevelsen kommer du även att träffa massor av nya vänner som du kommer att ha för livet. Om du vill imponera på människorna som du hjälper så kan det vara roligt att laga mat för dem. Om du vill ha nya recept så har matklubben en stor samling som du kan dra nytta av. Det viktigaste av allt när du är volontär är såklart att försöka ha roligt. Res med ett öppet hjärta och ett öppet sinne så kommer du få ut mest av din resa.

Comments are closed.

magazine_explorer